Latihan Soal
40 Soal Bahasa Inggris Persiapan Ujian Penilaian Sumatif Akhir Semester II Kls 5, Lengkap Jawaban
40 Soal Bahasa Inggris Persiapan Ujian Penilaian Sumatif Akhir Semester II kelas 5, Lengkap Kunci Jawaban
Penulis: Lulu Aulia Lisaholith | Editor: Machmud Mubarok
17. You can see .. on the wall of the temple
a. Box
b. Photo
c. Souvenirs
d. Relief
18. We buy stamps in the ...
a. Post office
b. Airport
c. Hospital
d. Railway Stations
19. I always have ... in the morning
a. Dinner
b. Breakfast
c. Lunch
d. Supper
20. The baby drinks a bottle of ...
a. Milk
b. Syrup
c. Soda
d. Coffee
Jawaban:
1. B
2. C
3. B
4. C
5. B
6. A
7. B
8. D
9. B
10. B
11. A
12. B
13. D
14. C
15. B
16. C
17. D
18. A
19. B
20. A
Baca juga: 20 Latihan Soal RBB BUMN 2025, Materi TKD Lengkap Kunci Jawabannya
21. My auntie is a ….. She works in a hospital.
a. chef
b. nurse
c. carpenter
d. mechanic
Jawaban: B
22. What profession works in a laboratory?
a. Journalist.
b. Scientist.
c. Artist.
d. Baker.
Jawaban: B
23. He uses his nose to . . . the food
A. eat
B. take
C. smell
D. listen
Jawaban: C. smell
24. I want to teach in university when I grow up. I want to be ….
a. a vet
b. an engineer
c. a teacher
d. a lecturer
Jawaban: D
25. I …. to the store yesterday.
a. walking
b. walk
c. walked
d. walks
Jawaban: C
26. We …. pizza for dinner last night.
a. eat
b. ate
c. eaten
d. eating
Jawaban: B
27. He will …. his new job next Monday.
a. start
b. started
c. starting
d. starts
Jawaban: A
28. Summer is the season when the weather is usually …. and the sun shines brightly.
a. cold
b. cloudy
c. warm
d. rainy
Jawaban: C
29. When the weather is very cold and it snows a lot, people sometimes build a …..
a. snowman
b. sandcastle
c. treehouse
d. tent
Jawaban: A
30. The leaves on the trees change color and fall off in …..
a. summer
b. autumn
c. winter
d. thunder
Jawaban: B
31. There are … seasons in Indonesia.
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Jawaban: B
32. Spring is the season when flowers …. and the weather starts to get warmer.
a. wilt
b. bloom
c. wither
d. dry
Jawaban: B
33. We bring umbrella on …. season.
a. dry
b. spring
c. rainy
d. autumn
Jawaban: C
34. The elephant is big, but the cat is . . .
A. tall
B. short
C. slow
D. small
35. The shape of the pyramids is a …
a. cube
b. square
c. oval
d. triangle
Jawaban: D
36. A book is usually …. in shape.
a. square
b. round
c. oval
d. triangle
Jawaban: A
37. Which of the following is a type of public transportation?
a. Scooter
b. Taxi
c. Skateboard
d. Roller skates
Jawaban: B
38. Which of the following vehicles is used for farming?
a. Combine harvester
b. Sports car
c. Limousine
d. Boat
Jawaban: A
39. What type of vehicle is used for train travel?
a. Car
b. Bus
c. Truck
d. Locomotive
Jawaban: D
40. Father – coffee – drank – yesterday – my
The correct order is ….
a. Coffee drank my father yesterday
b. My coffee drank father yesterday
c. My father drank coffee yesterday
d. Drank my father coffee yesterday
Jawaban: C
(*)
Baca artikel TribunPriangan.com lainnya di Google News
Latihan Soal Bahasa Inggris
Contoh Soal Bahasa Inggris SD Kelas 5 Semester 2
Bahasa Inggris
Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD Semester II
Semaster Genap
latihan soal
20 Latihan Soal IPS Asesmen Sumatif Jejang Akhir SD Kelas 6 Semester Genap, Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Latihan Soal Ujian SD Kelas 6 Mata Pelajaran Matematika Esai dan Pilihan Ganda |
![]() |
---|
50 Latihan Soal TKD RBB BUMN 2025 Materi Khusus Word Classification Persiapan Tes Mei Mendatang |
![]() |
---|
50 Latihan Soal TKD Rekrutmen Bersama BUMN 2025 Lengkap dengan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.