Buku Kurikulum Merdeka
50 SOAL Try Out Asesmen Sumatif USBN/USP 2024 Bahasa Inggris Kelas 6 SD, Lengkap serta Kunci Jawaban
50 SOAL Try Out Asesmen Sumatif USBN/USP 2024 Bahasa Inggris Kelas 6 SD, Lengkap serta Kunci Jawaban
Penulis: Lulu Aulia Lisaholith | Editor: ferri amiril
TRIBUNPRIANGAN.COM - Ujian pertengan tahun atau setengah semester akan berlangsung sebentar lagi, maka dari itu para siswa sekolah harus mempersiapkan diri dengan baik untuk menghadapi ujian pertengahan tahun ini.
Soal try out ini dipergunakan sebagai referensi untuk menghadapi Asesmen Madrasah kelas 6 (AM) MI pada semester genap tahun 2024.
Asesmen Madrasah adalah penilaian hasil belajar oleh satuan pendidikan madrasah yang bertujuan untuk mengukur pencapaian standar kompetensi lulusan untuk semua mata pelajaran.
Berikut ini kumpulan Contoh Soal Try Out USBN/USP 2024 Matematika Kelas 6 SD, Disertai Kunci Jawaban, yang bisa digunakan sebagai bahan belajar.
Baca juga: KUMPULAN Contoh Soal Try Out Fiqih Asesmen Madrasah Kurikulum Merdeka Kelas 6
Pemaparan soal dan kunci jawaban dalam artikel ini, diharapkan mampu membantu Ibu/Bapak Guru sebagai media latihan sebelum melangsungkan ujian.
Yuk simak selengkapnya soal Asesmen Madrasah mata pelajaran Bahasa Inggris untuk kelas 6 MI semester genap tahun 2024 berikut ini, lengkap dengan Kunci jawaban soal.
Baca juga: 50 Contoh Soal Try Out USBN/USP 2024 Matematika Kelas 6 SD, Disertai Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD:
1. At one o'clock, people usually have ....
A. lunch
B. dinner
C. breakfast
D. suffer
Jawaban: A
2. On school-day I have breakfast ....
A. at seven o'clock
B. at half past six
C. before half past six
D. at five
Jawaban: C
3. Natasha got first rank in her class, she is very...
A. short
B. smart
C. bad
D. slim
Jawaban: B
4. The following are the things in the earth, except ...
A. Mountain
B. Waterfall
C. Comet
D. Lake
Jawaban: C
5. ... rises in the morning.
A. Moon
B. Star
C. Planet
D. Sun
Jawaban: D
Baca juga: KUMPULAN Contoh Soal Try Out Fiqih Asesmen Madrasah Kurikulum Merdeka Kelas 6
6. My stomach is sick I have....
A. penicillin C. stomachache
B. headache D. a cold
Jawab : c
7. Andi : Let's go to library
Rini : Ok They want to....
A. reading books C. playing football
B. listening music D. watching the film
Jawab : a
8. You can buy a stationery in the ....
A. movie C. bookstore bank
B. mosque D. bank
Jawab : c
Read the text bellow for questions number 9-13
The earth where we live on, is part of the solar system. It is called the solar system because everything goes around the sun. The sun is the centre.
There are eight planets in the solar system. They are Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune. The four smaller inner planets, Mercury, Venus, Earth, and Mars, are primaly composed of rock and metal. While the two largest, Jupiter and Saturn are composed largely of ices, such as water, ammonia, and methane. They all move around the sun.
The sun is actually a star. It has its own light. But planets are not stars. They don't have their own light. The planets get light from the sun.
9. Mercury, Venus, Earth, and Mars are the four ... inner planets.
A. bigger
B. smaller
C. farthest
D. biggest
Jawaban: B
10. Where do we live now on?
A. Mercury
B. Venus
C. Earth
D. Mars
Jawaban: C
Baca juga: 10 Contoh Soal TWK,TIU, dan TKW, Persiapan Dini Sebelum Tes CPNS 2024 yang Bakal Dibuka Juni
11. The planets get light from the ...
A. Sun
B. Moon
C. Planets
D. Star
Jawaban: C
12. ... has own light.
A. Sun
B. Moon
C. Jupiter
D. Mercury
Jawaban: A
13. What is the tittle of the text above?
A. The Planets
B. The Biggest Planet
C. The Star
D. The Solar System
Jawaban: D
14. Mr. Hardi cures sick people in the hospital. He is a ....
A. farmer
B. doctor
C. teacher
D. driver
Jawaban: B
15. I read ... this morning.
A. video
B. a magazine
C. radio
D. a podcat
Jawaban: B
16. I save my money in the ...
A. school
B. bank
C. hospital
D. bus station
Jawaban: B
17. The following are the things in the earth, except ...
A. Mountain
B. Waterfall
C. Comet
D. Lake
Jawaban: C
18. ... rises in the morning.
A. Moon
B. Star
C. Planet
D. Sun
Jawaban: D
19. Dwi sakit kepala
The English sentence is ….
A. Dwi has toothache
B. Dwi has earache
C. Dwi has stomachahe
D. Dwi has headache
Jawab : d
20. The meaning of “holiday” in Indonesia is . . .
A. Liburan
B. Berlibur
C. Hiburan
D. Menghibur
Jawab : a
Baca juga: 30 Contoh Soal Try Out Fiqih Asesmen Madrasah Kurikulum Merdeka Kelas 6 MI, Ada Kunci Jawaban
21. Tomorrow I will go to Jakarta. I will take a …. from station.
A. train
B. bus
C. airplane
D. ship
Jawab : a
22. Yola and Angga … playing in the school yard now.
A. Have
B. Is
C. Am
D. Are
Jawab : d
23. A :”It is rains outside. Could you lend me your……, please?”
B :”Sure, here it is!”
_
A. bag
B. t-shirt
C. jacket
D. umbrella
Jawab : d
24. I have …. every morning before going to school.
A. lunch
B. dinner
C. hungry
D. breakfast
Jawab : d
25. My father is a …. He can fly an airplane.
A. carpenter
B. teacher
C. pilot
D. engineer
Jawab : c
26. The person who examines the patient’s disease is the…
A. doctor
B. nurse
C. pharmacist
D. therapist
Jawab : a
27. If you want to save your money, you have to go to a ….
A. post office
B. hospital
C. bank
D. market
Jawab : c
28. Mr. sanjaya is my father. He is a farmer. He works in a ….
A. post office
B. rice field
C. school
D. hospital
Jawab : b
29. the – cut – Don’t – tree
A. don’t cut the tree
B. cut don’t the tree
C. the tree cut don’t
D. cut tree the don’t
Jawab : a
30. My mother wears a …. on her finger.
A. necklace
B. ring
C. hair band
D. hat
Jawab : b
Baca juga: 30 Contoh Soal Try Out Fiqih Asesmen Madrasah Kurikulum Merdeka Kelas 6 MI, Ada Kunci Jawaban
31. I . . . my mother with his phone.
A. write C. read
B. call D. eat
Jawab : b
32. Apple, mango, jambo, avocado are ....
A. vegetables C. animals
B. fruits D. insect
Jawab : b
33. I am looking for new book reference in
A. toilet C. library
B. swimming pool D. airport
Jawab : c
34. We can see a lot of plane in the....
A. toilet C. airport
B. swimming pool D. station railway
Jawab : c
35. I have a new shoes and a pair of....
A. watch C. sock
B. glass D. plate
Jawab : c
36. There is a . . . in my home.
A. station C. airport lake
B. garden D. lake
Jawab : b
37. The sign mean untuk dijual is....
A. for sale C. toilet
B. discount D. for rent
Jawab : a
38. I save my money in the ...
A. school
B. bank
C. hospital
D. bus station
Jawaban: B
39. Choose the correct sentence!
A. I read a newspaper C. Newspaper I readed
B. I newspaper read D. Readed newspaper I
Jawab : a
40. My body is health make me ....
A. sad C. happy
B. tire D. boring
Jawab : c
Baca juga: 35 Contoh Soal Ujian Sejarah Kebudayaan Asesmen Madrasah Kurikulum Merdeka Kelas 6 MI
41. Have you ever visited to the Pangandaran?
A. mount C. reservoir
B. beach D. lake
Jawab : b
42. I look the moon at....
A. rainy C. night
B. sunny D. village
Jawab : c
43. Ardi and Lia is crossing the road on ....
A. zebra C. Zebra cross
B. river D. Lift
Jawab : c
44. The opposite of tall is ....
A. small C. tall
B. high D. short
Jawab : d
45. The sign mean rumah makan is ……
A. dinning room C. airport
B. waiting room D. restaurant
Jawab : d
46. Calculating machine is....
A. camera C. radio
B. calculator D. facsimile
Jawab : b
47. Mr.Darman is a mechanic. He works at ....
A. school
B. hospital
C. gallery
D. garage
Jawaban: D
48. Mr.Karim makes chairs, tables, cupboards, and many other wooden things. He is a ....
A. driver
B. farmer
C. carpenter
D. Mechanic
Jawaban: C
49. Mr.Hardi cures sick people in the hospital. He is a ....
A. farmer
B. doctor
C. teacher
D. driver
Jawaban: B
50. I read ... this morning.
A. video
B. a magazine
C. radio
D. a podcat
Jawaban: B.(*)
Artikel telah tayang di TribunPontianak.com
Baca berita update TribunPriangan.com lainnya di Google News
contoh soal
Soal Try Out USBN/USP
try out
USBN
USP
Bahasa Inggris
ujian
Kelas 6 SD/MI
kelas 6 SD
kunci jawaban
10 Contoh Soal Persiapan Sebelum Tes CPNS 2024 yang Dibuka Bulan Juni |
![]() |
---|
50 Contoh Soal Try Out USBN/USP 2024 Matematika Kelas 6 SD, Disertai Kunci Jawaban |
![]() |
---|
35 Contoh Soal Ujian Sejarah Kebudayaan Asesmen Madrasah Kurikulum Merdeka Kelas 6 MI |
![]() |
---|
30 Contoh Soal Try Out Fiqih Asesmen Madrasah Kurikulum Merdeka Kelas 6 MI, Ada Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.