Buku Kurikulum Merdeka

50 SOAL Try Out Asesmen Sumatif USBN/USP 2024 Bahasa Inggris Kelas 6 SD, Lengkap serta Kunci Jawaban

50 SOAL Try Out Asesmen Sumatif USBN/USP 2024 Bahasa Inggris Kelas 6 SD, Lengkap serta Kunci Jawaban

Penulis: Lulu Aulia Lisaholith | Editor: ferri amiril
Kolase TribunPriangan.com
50 Contoh Soal Try Out USBN/USP 2024, MATEMATIKA Kelas 6 Sekolah Dasar, Lengkap Kunci Jawaban 

Jawaban: B

15. I read ... this morning.
A. video
B. a magazine
C. radio
D. a podcat

Jawaban: B

16. I save my money in the ...
A. school
B. bank
C. hospital
D. bus station

Jawaban: B

17. The following are the things in the earth, except ...
A. Mountain
B. Waterfall
C. Comet
D. Lake

Jawaban: C

18. ... rises in the morning.
A. Moon
B. Star
C. Planet
D. Sun

Jawaban: D

19. Dwi sakit kepala

The English sentence is ….

A. Dwi has toothache
B. Dwi has earache
C. Dwi has stomachahe
D. Dwi has headache

Jawab : d

20. The meaning of “holiday” in Indonesia is . . .

A. Liburan
B. Berlibur
C. Hiburan
D. Menghibur

Jawab : a

Baca juga: 30 Contoh Soal Try Out Fiqih Asesmen Madrasah Kurikulum Merdeka Kelas 6 MI, Ada Kunci Jawaban

21. Tomorrow I will go to Jakarta. I will take a …. from station.

A. train
B. bus
C. airplane
D. ship

Jawab : a

22. Yola and Angga … playing in the school yard now.

A. Have
B. Is
C. Am
D. Are

Jawab : d

23. A :”It is rains outside. Could you lend me your……, please?”

B :”Sure, here it is!”
_
A. bag
B. t-shirt
C. jacket
D. umbrella

Jawab : d

24. I have …. every morning before going to school.

A. lunch
B. dinner
C. hungry
D. breakfast

Jawab : d

25. My father is a …. He can fly an airplane.

A. carpenter
B. teacher
C. pilot
D. engineer

Jawab : c

26. The person who examines the patient’s disease is the…

A. doctor
B. nurse
C. pharmacist
D. therapist

Jawab : a

27. If you want to save your money, you have to go to a ….

A. post office
B. hospital
C. bank
D. market

Jawab : c

28. Mr. sanjaya is my father. He is a farmer. He works in a ….

A. post office
B. rice field
C. school
D. hospital

Jawab : b

29. the – cut – Don’t – tree

A. don’t cut the tree
B. cut don’t the tree
C. the tree cut don’t
D. cut tree the don’t

Jawab : a

30. My mother wears a …. on her finger.

A. necklace
B. ring
C. hair band
D. hat

Jawab : b

Baca juga: 30 Contoh Soal Try Out Fiqih Asesmen Madrasah Kurikulum Merdeka Kelas 6 MI, Ada Kunci Jawaban

31. I . . . my mother with his phone.
A. write C. read
B. call D. eat

Jawab : b

32. Apple, mango, jambo, avocado are ....
A. vegetables C. animals
B. fruits D. insect

Jawab : b

33. I am looking for new book reference in
A. toilet C. library
B. swimming pool D. airport

Jawab : c

34. We can see a lot of plane in the....
A. toilet C. airport
B. swimming pool D. station railway

Jawab : c

35. I have a new shoes and a pair of....
A. watch C. sock
B. glass D. plate

Jawab : c

36. There is a . . . in my home.
A. station C. airport lake
B. garden D. lake

Jawab : b

37. The sign mean untuk dijual is....
A. for sale C. toilet
B. discount D. for rent

Jawab : a

38. I save my money in the ...
A. school
B. bank
C. hospital
D. bus station

Jawaban: B

39. Choose the correct sentence!

A. I read a newspaper C. Newspaper I readed
B. I newspaper read D. Readed newspaper I

Jawab : a

40. My body is health make me ....
A. sad C. happy
B. tire D. boring

Jawab : c

Baca juga: 35 Contoh Soal Ujian Sejarah Kebudayaan Asesmen Madrasah Kurikulum Merdeka Kelas 6 MI

41. Have you ever visited to the Pangandaran?
A. mount C. reservoir
B. beach D. lake

Jawab : b

42. I look the moon at....
A. rainy C. night
B. sunny D. village

Jawab : c

43. Ardi and Lia is crossing the road on ....

A. zebra C. Zebra cross
B. river D. Lift

Jawab : c

44. The opposite of tall is ....
A. small C. tall
B. high D. short

Jawab : d

45. The sign mean rumah makan is ……
A. dinning room C. airport
B. waiting room D. restaurant

Jawab : d

46. Calculating machine is....
A. camera C. radio
B. calculator D. facsimile

Jawab : b

47. Mr.Darman is a mechanic. He works at ....
A. school
B. hospital
C. gallery
D. garage

Jawaban: D

48. Mr.Karim makes chairs, tables, cupboards, and many other wooden things. He is a ....
A. driver
B. farmer
C. carpenter
D. Mechanic

Jawaban: C

49. Mr.Hardi cures sick people in the hospital. He is a ....
A. farmer
B. doctor
C. teacher
D. driver

Jawaban: B

50. I read ... this morning.
A. video
B. a magazine
C. radio
D. a podcat

Jawaban: B.(*)

Artikel telah tayang di TribunPontianak.com

Baca berita update TribunPriangan.com lainnya di Google News

Halaman 4 dari 4
Rekomendasi untuk Anda

Ikuti kami di

AA

Berita Terkini

Berita Populer

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved