Kurikulum Merdeka
10 Soal Latihan Essay Bahasa Inggris untuk Penilaian Tengah Semester SMP Kelas 7 Terbaru
Berikut Ini Dia 10 Soal Latihan Essay Bahasa Inggris untuk Penilaian Tengah Semester SMP Kelas 7 Terbaru
Penulis: Riswan Ramadhan Hidayat | Editor: Dedy Herdiana
TRIBUNPRIANGAN.COM – Tribuners, tak terasa ya putra putri kita di sekolah khususnya di Sekolah Menengah Pertama atau SMP sudah masuk di pertengahan semester.
Biasanya, di pertengahan semester seperti ini akan ada Penilaian Tengah Semester (PTS) yang akan dilakukan oleh pendidik kepada para peserta didik atau siswa.
Penilaian tengah semester adalah saat yang strategis dalam mengevaluasi kemajuan belajar peserta didik.
Dalam setengah semester pertama, para guru dapat mengevaluasi sejauh mana peserta didik telah menguasai materi pelajaran yang telah diajarkan.
Penilaian tengah semester ini akan dilaksanakan pada 9 hingga 13 September 2024 bulan ini.
Baca juga: 10 Latihan Soal dan Kunci Jawaban Essay Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka 2024
Nah, dalam mempersiapkan Penilaian Tengah Semester atau PTS ini, para peserta didik bisa mempelajari soal-soal PTS yang bisa jadi acuan nanti.
Kali ini, TribunPriangan.com akan rangkum soal-soal essay Bahasa Inggris khusus PTS untuk siswa kelas 7 SMP bisa pelajari di rumah dan dilengkapi dengan kunci jawaban.
1. Fill in the blanks with has or have.
(a) They . . . . . flufy fur.
(b) She. . . . . a big dog.
(c) Does Bobby . . . a fish?
(d) Rabbits . . . . .long ears.
Jawaban:
(a). Have
(b). Has
(c). Has
(d). Have
Baca juga: 10 Latihan Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka 2024, Lengkap Kunci Jawaban
2. Fill in the gaps. Use the capital words!
(a) My uncle loves to tell jokes to make us laugh. He is...
(b) She never talks to a stranger. She is very ....
(c) I like doing sports and physical activities. I’m very .....
(d) Don’t just think of yourself, that’s so.....
Jawaban:
(a) FUNNY
(b) SHY
(c) ENERGETIC
(d) SELFISH
3. Read the text below and answer the questions!
My name is Dini. I use the web only on weekends. I visit a lot of websites. My favorites websites are game websites and science websites. I’d like to know about all the latest inventions. I like science very much. Someday, I want to be a scientist.
(a) What does Dini want to be?
(b) What kind of websites does she like?
(c) When does she visit the websites?
(d) Why does she visit the science website ?
Jawaban:
(a) She want to be a scientist
(b) She likes game website and science website
(c) On Weekends
(d) Because she like to know about the latest invention and she like science very much.
Baca juga: 10 Soal Latihan Essay UAS Mapel Matematika Kelas 7 SMP/MTS Kurikulum Merdeka, Lengkap Kunci Jawaban
4. Read the text below to answer the question!
I’m proud of my school. Our teachers are smart. We have many good books and magazines in our school library. The classrooms are not big, and they are clean and tidy. But, the school yard is very small. There are not many plants, so it is very hot in the afternoon. We only have the terrace when we are not in
What Siti likes and does not like about her school?
Jawaban:
(a) Things she likes:
-The classroom are clean and tidy
-The school library has many good books and magazines
-The teachers are smart
(b) Things she does not like
- The school yard is very small
- There are not many plants, so it is very hot in the afternoon.
- The terrace is very crowded during the break
- The students only have the terrace when they are not in the classrooms.
5. Put the words below into the correct order to make requests!
(a) send - link - can - the - you - ?
(b) ? - can - read - I - your - text
(c) could - write - answer - you - your - in - box - chat - the - ?
(d) you - the - picture - ? - in - group - our - share - can
Jawaban:
(a) Can you send the link?
(b) Can I read your text?
(c) Could you write your answer in the chat box?
(d) Can you share the picture in our group?
Baca juga: 10 Soal Essay UAS Mapel Matematika Kelas 7 SMP/MTS Kurikulum Merdeka, Ada Pembahasannya
6. Write a request for each situations describe below
(a) You ask your friend to send an infographic file.
(b) You request your classmate to send a copy of the class schedule to you.
(c) You ask a friend to unmute his microphone.
(d) You request your friend to help you how to do the homework.
(e) You ask your classmate to reply to your chat quickly.
Jawaban:
(a) Can you send an infographic file?
(b) Can you send a copy of the class schedule to me?
(c) Could you unmute your microphone?
(d) Could you help me how to do the homework, please?
(c) Can you reply to my chat quickly?
7. Point out the adverbs of frequency in the following sentences!
(a) Andre usually checks his class schedule.
(b) He frequently sets reminders for learning.
(c) I always do my homework right after school.
(d) Endi often takes notes while studying.
(e) She always writes down homework assignments.
Jawaban:
(a) usually
(b) frequently
(c) always
(d) often
(e) always
8. Complete the following sentences by selecting the most appropriate adverbs of frequency!
(a) Ana (never/always) does homework after school. Every day!
(b) Toni (usually/never) wastes his time. He uses it effectively!
(c) Heru (sometimes/seldom) asks his study buddy about a task. They work together!
(d) Rina (rarely/never) misses any assignment deadline. She doesn’t like it!
(e) I (usually/seldom) memorize new vocabulary. I do it on a daily basis!
Jawaban:
(a) always
(b) never
(c) sometimes
(d) never
(e) usually
Baca juga: 10 Soal Essay UAS Kurikulum Merdeka Mapel Matematika Kelas 7 SMP/MTS Lengkap dengan Kunci Jawaban
9. Read the text below and answer the question!
Galang has joined the Eagle Merdeka Basketball club, an extracurricular activity he is participating in this semester. The club has over 30 members and their first and second uniforms are red and white, respectively. The team's mascot is an eagle. The members of the club practice once a week with their coach, who refers to them as 'eagles'. Practices take place on Wednesdays at 3 PM in the school yard. The Eagle Merdeka Basketball Club is scheduled to participate in a tournament next month in Banjarbaru. New players are being sought to join the tournament from seventh-grade students. The selection process for the new players will take place next week.
The questions is...
(a) What kind of extracurricular activity does Galang join?
(b) What is the mascot of SMP Merdeka basketball club? It is a/an …
(c) How many days do SMP Merdeka basketball club members practice in a week?
(d) When will SMP Merdeka basketball club join the basketball tournament in Banjarbaru?
(e) Who will join the selection for new players?
Jawaban:
(a) Sport
(b) Animal
(c) One
(d) Next Mont
(e) Seventh grader students
10. Match the verbs below with the corresponding extracurricular activities in school!
(a) camp - explore - track = ....
(b) read - speak - present = ....
(c) dribble - pass - shoot = ....
(d) kick - punch - block = ....
(e) move - wave - step = ....
(f) draw - color - sketch = ....
Jawaban:
(a) camp - explore - track = Scout
(b) read - speak - present = English Club
(c) dribble - pass - shoot = Basketball
(d) kick - punch - block = Pencak Silat
(e) move - wave - step = Dancing
(f) draw - color - sketch = Painting.
Simak berita update TribunPriangan.com lainnya di: Google News
Kurikulum Merdeka
Soal Penilaian Tengah Semester
latihan soal
essay
Bahasa Inggris
Kurikulum Merdeka 2024
Kelas 7 SMP/MTS
10 Latihan Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka 2024, Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
10 Soal Latihan Essay UAS Mapel Matematika Kelas 7 SMP/MTS Kurikulum Merdeka, Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
10 Soal Essay UAS Mapel Matematika Kelas 7 SMP/MTS Kurikulum Merdeka, Ada Pembahasannya |
![]() |
---|
10 Soal Essay UAS Kurikulum Merdeka Mapel Matematika Kelas 7 SMP/MTS Lengkap dengan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.